Andy Bednarz vítězí v úvodním turnaji série CNC PRODUKT CUP 2019

Velmi zdařilý a úspěšný byl úvodní turnaj bowlingové série CNC PRODUKT CUP 2019. V ostravském SKY BOWLINGU se sešlo v neděli 3. března 2019 k soubojům o vítězství v turnaji a body do celoroční série celkem 31 hráčů. Přibyly nám také nové tváře, což nás hřeje u srdíčka, že si náš Váš turnaj získává stále více svých příznivců.

Kvalifikaci ovládl jeden z „nováčků“ RADOVAN UHER (801 b.) a jako jediný se lehounce přehoupl přes pomyslnou dvoustovkovou průměrovou laťku. Další dva hráči tuto hranici atakovali, a to FILIP KŘIŽKA (793 b.) a ARTUR STABIK (789 b.). Do top šestky zajišťující přímý postup do finále se ještě protlačili ANDY JURASZEK (768 b.), ANDY BEDNARZ a velké překvapení kvaldy, DENISKA RZIDKÁ (oba 751 b.). S turnajem se muselo rozloučit 13 hráčů a nakonec došlo i na populární sportovní štěstíčko, když postupující ADAM ZLATTNER odstoupil ze zdravotních důvodů a tak se na dvě semifinálové hry mohla těšit LENKA SIVKOVÁ.

semifinále již na taktizování není čas, protože dvě hry se musí odehrát naplno, oprava není možná. A tak si šest hráčů muselo sbalit své nádobíčku, zatlačit slzu a jít sledovat finálové boje. Na vlastní kůži si pak vyzkoušeli, jaké to je, sledovat finále z pozice diváka například RADEK NOVÁK nebo VÍŤA HASNÍK, kterému na postup chybělo pět bodíků. Semifinále s přehledem ovládl JARDA RZIDKÝ (447 b.) a společně s ním si postup vybojovali také IVANKA NOVÁKOVÁ (411 b.), která zachraňovala čest rodinného klanu Nováků (bylo parádní sledovat, jak všichni její tři chlapci se jen dívají na finálové boje a ona hraje a hraje) a dále PETR BARINEC (390 b.), HONZA HOSCHNA (387 b.), CHRIS NAPRAWCA (382 b.) a jako poslední MATĚJ VOJKOVSKÝ (368 b.).

Složení finálové dvanáctky slibovalo zajímavé souboje a tak tomu i bylo. Nakonec se ze svého prvního vítězství v CNC PRODUKT CUP mohl začít zaslouženě radovat ANDY BEDNARZ (410 b.), který svedl velký souboj se svým oddílovým parťákem PETREM BARINCEM (401 b.), když o vítězi rozhodl smolný pád s přešlapem při dohozu druhého jmenovaného. Oba hráči předvedli ve finále parádní souboj, za což jim patří paleček nahoru. Ovšem nejen o těchto dvou playerech bylo finále. Ještě snad dramatičtější souboj se svedl o třetí místo, kde pouhý bodík nakonec rozhodl o medaili. Tím šťastnějším byl JARDA RZIDKÝ (391 b.), tím smutnějším pak MATĚJ VOJKOVSKÝ (390 b.). Až na pátém místě skončil muž kvalifikace RADOVAN UHER (382 b.), který si zřejmě řekl, že ve finále bude na vítězství stačit jen vyšívat křížkový steh, ale ono ne. Dohazovat je sakra důležité. Skvělé šesté místo vybojovala IVANKA NOVÁKOVÁ (380 b.) a zcela zaslouženě se stala nejlepší ženou turnaje. Ještě pro úplnost, PETR BARINEC si kromě stříbrné medaile odnesl také vítězství v Kategorii B.

Máme tedy za sebou dle našeho názoru velmi úspěšný vstup do nové sezóny a k druhému dějství se sejdeme o velikonoční svátcích v neděli 21. dubna 2019. Obsazovačka – ZDE – je již samozřejmě aktivní a rychle se plní, tak kdo si chcete přijít zpestřit sváteční prodloužený víkend, neváhejte s přihlášením. Díky za parádní nedělní bowlingové odpoledne a večer a těšíme se brzy na viděnou.

Výsledky turnaje – ZDE

Pořadí kategorie A – ZDE

Pořadí kategorie B – ZDE

Pořadí kategorie Ž – ZDE

HDC a kategorie pro dubnový turnaj – ZDE

Váš CNC Produkt Team